Volledig scherm
© Erna Lammers

Veldhovenaar krijgt in hoger beroep elf jaar cel voor doodsteken echtgenote

DEN BOSCH - Het gerechtshof in Den Bosch heeft Veldhovenaar Toon van A. (58) veroordeeld tot elf jaar cel omdat hij in 2013 zijn vrouw, met wie hij in scheiding lag, doodstak.

Eerder kreeg de man zeven jaar. Bij de behandeling voor de rechtbank, die de zeven jaar cel oplegde, speelde de vraag mee of de man mede tot zijn daad was gekomen door het gebruik van antidepressiva. Het hof vindt nu dat deskundigen hier onvoldoende duidelijkheid over hebben kunnen verschaffen, en houdt er geen rekening mee bij de strafbepaling. Het hof rekent het Van A. zwaar aan dat het slachtoffer door zijn toedoen in de laatste momenten van haar leven in doodsnood heeft verkeerd.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.