Volledig scherm
© Albert Heijn

Albert Heijn in Aalst mag uitbreiden

WAALRE - De gemeenteraad van Waalre heeft er geen problemen mee als de Albert Heijn in Aalst wil verbouwen en uitbreiden. Albert Heijn in Aalst wil met 170 vierkante meter uitbreiden.

De uitvoering van de werkzaamheden is gepland in de zomer van volgend jaar. Hiervoor moet het bestemmingsplan gewijzigd worden.

De gemeenteraad van Waalre heeft geen moeite met die aanpassing. CDA-raadslid Eduard Kerssemakers vroeg om een fietsenstalling. "Wij hadden verwacht die nog ergens in de plannen terug te zien." Dat bleek niet het geval.

Door de verbouwing kan kantoorboekhandel Bruna niet langer op dezelfde plek in Den Hof blijven zitten. Schoots zag daar het voordeel van in: "Als Bruna elders in het centrum komt te zitten, ontstaan er vanzelf nieuwe looplijnen."De gemeente gaat samen met Bruna op zoek naar een alternatief in het centrum.

De ruimte is er wel, omdat er in Den Hof leegstand van winkels is. Lammers benadrukte dat Bruna ook een functie heeft als postkantoor. "Het zou jammer zijn als we hier een postservicepunt moeten gaan missen."

Valkenswaard e.o.