Mezzosopraan Iris van Wijnen.
Volledig scherm
Mezzosopraan Iris van Wijnen. © Maurice Lammerts

Eindhovense mezzosopraan Iris van Wijnen te gast in Waalre

WAALRE - De Eindhovense mezzosopraan Iris van Wijnen is zaterdag 17 december te zien en te horen op het podium van Stichting Concert Frans van Tuijl.


Van Wijnen is een succesvolle mezzosopraan met rollen als Marguerite in La damnation de Faust, Charlotte in Werther en Ramiro in La Finta Giardiniera op haar repertoire. Samen met pianist Frans van Tuijl speelt ze vanaf 20.00 uur op het huiskamerpodium, Azalealaan 4, het programma Liefde voor Mannen. Ze bezingt de liefde in composities van Europese componisten als Mozart, Schumann, Dvorak en Massenet. Kaarten kosten 17,50 euro inclusief koffie, thee en borrelhapjes. Aanmelden is telefonisch via 06-53652646 mogelijk en via de website van de organisatie waar ook meer achtergrondinformatie te vinden is.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Valkenswaard e.o.