Volledig scherm
© Thinkstock

Energieloket en Repair Café in ontmoetingscentrum Waalre

WAALRE - Vanaf zaterdag 19 november is het Energieloket iedere derde zaterdag van de maand tussen 10.00 en 12.00 uur open voor publiek.

Inwoners van de gemeente kunnen in gemeenschapshuis De Pracht, De Pracht 2, terecht met vragen over mogelijkheden voor isolatie van hun huis, het gebruik van zonne-energie, de aanschaf van energiezuinige verwarming en warmwatervoorziening. Het energieloket valt maandelijks samen met het Repair Café. Hier kunnen bezoekers van 09.00 tot 12.00 uur naar toe met draagbare kapotte spullen. Vrijwilligers met kennis van elektronica, naaiwerk en hout staan klaar om te helpen en de items zo mogelijk te repareren. Wie vroeg komt heeft de meeste kans snel geholpen te worden; een vrijwillige bijdrage voor reparatie of advies is welkom. Meer info is per e-mail verkrijgbaar en is te vinden op de website van De Pracht.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Valkenswaard e.o.