Volledig scherm
© Thinkstock

Knutselen en spoken in Waalre

WAALRE - Carnavalsvereniging De Torentutters houdt op zaterdag 22 oktober een knutselmiddag en spookavond in Halloween-stijl.

Jonge kinderen kunnen tussen 14.00 en 16.00 uur een lampion maken en de wat oudere kinderen vanaf 9 jaar kunnen een pompoen uithollen. Vanaf dezelfde locatie, café De Doelen op Markt 18, vindt tussen 19.00 en 20.00 uur de start plaats van de spooktocht. Deelnemers treffen onderweg behalve spoken en griezels ook diverse spelletjes. De deelnameprijs voor zowel de knutselmiddag als de spooktocht is 2 euro. De meest origineel uitgedoste persoon of groep ontvangt een prijs en ook voor degene met de mooist uitgeholde pompoen en mooist versierde lampion is een prijs beschikbaar. Meer info over deze activiteiten is na te lezen op de website van de carnavalsvereniging.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Valkenswaard e.o.