Het Meeuwven in Aalst
Volledig scherm
Het Meeuwven in Aalst © Jurriaan Balke/fotomeulenhof

Natuurijs blijft fascinerend fenomeen, helaas nog niet schaatsen op Meeuwven in Aalst (video)

AALST - Voor schaatsen op natuurijs was het vrijdag duidelijk nog te vroeg. Maar de vrieskou leverde mooie winterse plaatjes op.

De slee en schaatsen konden nog in het vet blijven, daarvoor was het laagje ijs op het Meeuwven in Aalst duidelijk te dun.

Maar toch trotseerden wandelaars de vrieskou om te genieten van de mooie winterse plaatjes. En voor wie de verwondering nog niet kwijt was, bleef het een fascinerend fenomeen, natuurijs. Met regenlaarsjes aan testten jonge kinderen de ijzige ondergrond onwennig maar vakkundig. Op gladheid en op sterkte. Na een paar keer stampen was er de triomf van het geslagen wak.

Voor schaatsen op natuurijs was het vrijdag duidelijk nog te vroeg. Maar de vrieskou leverde mooie winterse plaatjes op.
  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Valkenswaard e.o.