Volledig scherm

Ontwerp voor inrichting multifunctioneel gemeentehuis Waalre klaar

WAALRE - De combinatie van een grand café met een gemeentehuis, daar kent interieurontwerper Bas van Rooij geen voorbeeld elders van.

"Dat je na een wandeling buiten in het bos in het gemeentehuis nog even een kop koffie gaat pakken. Ik vind dat ze dat origineel aanpakken in Waalre." Van Rooij, van Burobas in Eindhoven, maakte het interieurontwerp voor het nieuwe multifunctionele gemeentehuis van Waalre. Een bijzondere klus. "Ga maar na wat er allemaal in zit: een gemeentehuis, café, bibliotheek, raad- en trouwzaal, een foyer, een zaal en publieksfuncties. "

Op verzoek van het projectmanagement ging Burobas in gesprek met toekomstige gebruikers. Dat waren ambtenaren, raadsleden, maar ook andere inwoners van de gemeente. Die gesprekken resulteerden in tips, adviezen en wensen.

Bas van Rooij haalde eruit dat de beleving van groen en natuur ook in het gemeentehuis terug moest komen. "De architect heeft een breed raam aangebracht. Het gemeentehuis ligt in het bos. Overal zie je het groen om je heen. Ook binnen komt een groenstrook terug. Ik heb natuurlijke kleuren gebruikt. Je blijft het landschap ervaren, ook binnen." Het tapijt is mosgroen.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Valkenswaard e.o.