Volledig scherm

Ontwerp voor inrichting multifunctioneel gemeentehuis Waalre klaar

WAALRE - De combinatie van een grand café met een gemeentehuis, daar kent interieurontwerper Bas van Rooij geen voorbeeld elders van.

"Dat je na een wandeling buiten in het bos in het gemeentehuis nog even een kop koffie gaat pakken. Ik vind dat ze dat origineel aanpakken in Waalre." Van Rooij, van Burobas in Eindhoven, maakte het interieurontwerp voor het nieuwe multifunctionele gemeentehuis van Waalre. Een bijzondere klus. "Ga maar na wat er allemaal in zit: een gemeentehuis, café, bibliotheek, raad- en trouwzaal, een foyer, een zaal en publieksfuncties. "

Op verzoek van het projectmanagement ging Burobas in gesprek met toekomstige gebruikers. Dat waren ambtenaren, raadsleden, maar ook andere inwoners van de gemeente. Die gesprekken resulteerden in tips, adviezen en wensen.

Bas van Rooij haalde eruit dat de beleving van groen en natuur ook in het gemeentehuis terug moest komen. "De architect heeft een breed raam aangebracht. Het gemeentehuis ligt in het bos. Overal zie je het groen om je heen. Ook binnen komt een groenstrook terug. Ik heb natuurlijke kleuren gebruikt. Je blijft het landschap ervaren, ook binnen." Het tapijt is mosgroen.