Volledig scherm
© Thinkstock

Ruud van der Rijt nieuwe trainer De Valk

VALKENSWAARD - Ruud van de Rijt start zijn trainersloopbaan volgend seizoen in het amateurvoetbal bij De Valk. Van der Rijt volgt hiermee Guillaume van Wilgen op die na twee seizoenen vertrekt naar Brabantia.

De 28-jarige Van der Rijt is momenteel Trainer/Coach van JO-17 in de voetbalacademie van Willem II en verzorgt daar ook analyses voor het eerste elftal van Willem II. Daar maakt hij wedstrijdbeelden aan die gebruikt worden in nabesprekingen. De voormalig betaald voetballer van FC Eindhoven en Willem II is momenteel actief als amateurvoetballer bij derdeklasser Nijnsel.

In 2014 nam de centrale verdediger uit Nijnsel na acht jaar afscheid van het betaalde voetbal. Een onwillige knie maakte hem ongeschikt voor nog meer betaald voetbal. Na zes seizoenen FC Eindhoven en ruim twee jaar Willem II moest hij op 25-jarige leeftijd noodgedwongen stoppen als profvoetballer.

  1. ZSV hard onderuit, teleurstellend punt voor De Valk

    ZSV hard onderuit, teleurstel­lend punt voor De Valk

    SV Deurne - Venlosche Boys 1-0. SV Deurne won met minimale cijfers van Venlosche Boys. Een treffer van Harm van der Steen bleek genoeg voor de overwinning. In een wedstrijd waarin de kansen duur waren was Deurne de bovenliggende partij. Vlak voor de rust kopte Van der Steen de 1-0 binnen. In de tweede helft was Parfait Luwawa dicht bij een tweede treffer maar zijn vrije trap spatte uiteen op de paal. SV Deurne-goalie Joost Bukkems was in de slotfase nog belangrijk met een fraaie save.