Volledig scherm
Wesley Plugers.

Geldrop-aanvaller Wesley Plugers beëindigt carrière

GELDROP - Aanvaller Wesley Plugers (32) van eersteklasser Geldrop heeft na overleg met de medische staf van de club besloten om een punt achter zijn carrière te zetten. Aanhoudende fysieke problemen brachten hem tot deze beslissing.

Plugers keerde dit jaar terug bij Geldrop na twee seizoenen bij PSV/av te hebben gevoetbald. "Ik had me mijn comeback bij Geldrop heel anders voorgesteld", vertelt hij. "Na een goede start in de voorbereiding kreeg ik steeds vaker last van mijn knie. Dezelfde knie waar ik in het verleden meerdere malen aan ben geopereerd. Na een intensief individueel trainingsprogramma van een aantal weken legde ik vorige week donderdag een volledige groepstraining af. Helaas zorgde dit wederom voor problemen, waardoor ik de knoop heb doorgehakt."

Plugers brak in 2002 vanuit de eigen jeugd door in het eerste van Geldrop. De rappe vleugelspits scheurde in 2005 een kruisband af en bij zijn rentree een jaar later gebeurde dat opnieuw. Hij knokte zich terug en maakte in het seizoen 2009-2010 een eenjarig uitstapje naar SV Venray. Plugers was in de hoofdmacht van Geldrop goed voor 75 competitiegoals. Zijn meest productieve seizoen kende hij in zijn eerste jaar bij PSV/av met 22 doelpunten.

poll

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

  • Eens (67%)
  • Oneens (33%)
1062 stemmen