Volledig scherm
Thijs Heus.

Thijs Heus van Geldrop stopt voorlopig

GELDROP - Spits Thijs Heus (29) van Geldrop heeft voorlopig een punt gezet achter zijn voetbalcarrière, die hem eerder langs RKSV Nuenen, PSV, Helmond Sport en De Valk leidde. "Ik stop vanwege de drukte op mijn werk, mijn thuissituatie en mijn fitheid", geeft Heus aan.

"Ik heb inmiddels twee kinderen dus dan gaat de prioriteit ergens anders naartoe. Maar als ik gewoon honderd procent fit was gebleven dat had ik nog gevoetbald. Want ik blijf toch een liefhebber van het spelletje. Maar mede door het voetballen op kunstgras ondervond ik nu gewoon te veel last van blessures. Mocht ik het voetballen heel erg gaan missen dan pak ik het misschien volgend jaar weer op. Wellicht blijf ik gewoon lid bij Geldrop en mocht trainer Pierre van den Eeden mij nodig hebben dan zou ik komend seizoen in noodgevallen nog in actie kunnen komen. Maar voor nu zegt mijn gevoel dat ik stop."

PSV plukte Heus in 2000 weg bij RKSV Nuenen en na vier seizoenen op De Herdgang verkaste hij naar Helmond Sport, waar de aanvaller zijn debuut beleefde in het betaalde voetbal. In 2008 keerde Heus terug naar Nuenen en maakte daar vijf seizoenen deel uit van het eerste elftal. Vervolgens streek hij in 2013 neer bij De Valk en vorige zomer volgde de overstap naar Geldrop.

Blessures aan zijn rechterknie speelden hem de laatste jaren parten. In januari 2012 scheurde Heus een kruisband af bij Nuenen en bij De Valk liep hij tot twee keer toe een meniscusblessure op. Hij werd vijf keer aan zijn knie geopereerd.

poll

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

  • Eens (55%)
  • Oneens (45%)
1198 stemmen