Volledig scherm

Braakhuizen zet Geldrop weer te kijk

GELDROP – Net als twee jaar geleden heeft derdeklasser Braakhuizen in de tweede ronde van de districtsbeker grote broer Geldrop uitgeschakeld. Na de 2-0 zege in 2014 moesten er dit keer na een 2-2 gelijkspel penalty's aan te pas komen om een beslissing te brengen. Braakhuizen won die reeks met 5-4.

Geldrop had bij de burenstrijd op sportpark De Kievit de eerste twintig minuten de overhand en stelde doelman Youri van Tilburg een paar keer op de proef, maar in de 25ste minuut resulteerde de eerste kans van Braakhuizen meteen in een doelpunt. Doelman Joeri Verhappen loste de bal na een schot van Anthony de Haan en Ralf van Beek was ter plekke om te profiteren, 1-0. In de 40ste minuut kwam Geldrop langszij. Na een pass van Nick Kuylaars schoot Melvin Rijkers raak, 1-1.
Twee minuten na rust keek Geldrop weer tegen een achterstand aan. Anthony de Haan zette Braakhuizen op 2-1. Met een geweldig afstandsschot bracht Melvin Rijkers Geldrop op gelijke hoogte, 2-2. Maar de eersteklasser kon daarna niet doordrukken tegen de strijdlustige thuisploeg, die in de slotfase nog dicht bij de winnende treffer was.
In de noodzakelijke strafschoppenreeks zag Patrick Philippart van Geldrop zijn inzet gestopt door Youri van Tilburg. Myron Jourdain kon Braakhuizen de winst bezorgen, maar zijn strafschop werd gepareerd door Joeri Verhappen. Vervolgens stopte Van Tilburg een penalty van Yannick Desriac, waarna Sammy Dirkx de beslissende pingel verzilverde, 5-4.

poll

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

  • Eens (7%)
  • Oneens (93%)
1724 stemmen