Volledig scherm
© DG

Geldrop - ZSV 0-1

GELDROP - Geldrop incasseerde zaterdagavond de tweede competitienederlaag. ZSV zegevierde met 0-1 op sportpark De Kievit en volgde zo het voorbeeld van dorpsgenoot SV Deurne, dat op 4 september Geldrop aftroefde met 2-0. Matchwinner voor ZSV was Dirk Verlijsdonk.

In de aantrekkelijke wedstrijd was de openingsfase voor Geldrop, een schot van Nick Kuylaars vloog net over de lat. Daarna was het de beurt aan ZSV. Keeper Milan Lebens, hij verving onder de lat bij Geldrop de licht geblesseerde Rick van den Over, voorkwam met een knappe save een treffer van Davy Althuizen. Even later miste Ron Verlijsdonk een opgelegde kans voor de bezoekers, hij knalde over. Vervolgens was Geldrop twee keer gevaarlijk. Coen Jansen kopte in kansrijke positie naast en doelman Leon Thijs van ZSV lag goed in de weg bij een inzet van Melvin Rijkers. In de 33ste minuut was het wel prijs, voor ZSV. Na een kort genomen hoekschop zwiepte Thijs Meulendijks de bal voor het doel en Dirk Verlijsdonk kopte raak, 0-1. Bij een kopduel raakten in de slotfase van de eerste helft verdediger Tom Brouwers van Geldrop en ZSV-middenvelder Maarten Kuunders aan het hoofd geblesseerd. Ze probeerden het allebei nog even, maar moesten zich laten vervangen. In de tweede helft drong Geldrop meteen stevig aan. Sidney Gakpo zag zijn schot op het aluminium belanden. Geldrop was nog een paar keer gevaarlijk, maar ZSV hield stand en kreeg zelf ook nog kansen. Geldrop: Lebens; Brouwers (41. Desriac), Verhappen, Van Vroenhoven, Scholten; Zweegers (78. Dirkx), Jansen, Werts; Kuylaars, Gakpo, Rijkers (73. Scheenloop). ZSV: Thijs; Manders, Van den Berg, Wiersema, Van de Mortel; D. Verlijsdonk, M. Kuunders (46. Aitsarou), K. Kuunders; Meulendijks, R. Verlijsdonk, Althuizen.

  1. Deelnemers Helen uit Eindhoven en Janneke uit Deurne aan programma We Stoppen: Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben

    Deelnemers Helen uit Eindhoven en Janneke uit Deurne aan programma We Stoppen: Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben

    EINDHOVEN/DEURNE - Oktober nadert, traditioneel de maand waarin veel mensen proberen te stoppen met roken. In het kader van 'Stoptober' start op 1 oktober een speciaal project waarbij vijftig verstokte paffers zich vijf dagen lang met elkaar op laten sluiten in een kazerne in een poging van hun verslaving af te komen. Televisiecamera's van AVROTROS zullen opnamen maken voor het programma 'We Stoppen', dat eind oktober wordt uitgezonden. De afgelopen tijd zijn de vijftig deelnemers geselecteerd na een oproep onder meer in deze krant. Uit de in totaal duizenden reacties zijn ook Janneke Dielissen uit Deurne en Helen Grady uit Eindhoven uitgekozen om mee te doen met 'We stoppen'. 

poll

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

  • Eens (55%)
  • Oneens (45%)
1364 stemmen