Volledig scherm
Dijkse Boys uit Helmond is failliet.foto Ton van de Meulenhof

Helmondse Dijkse Boys na bijna 65 jaar failliet

HELMOND - Voetbalclub Dijkse Boys uit Helmond is failliet. Er kan niet meer voldaan worden aan de betalingen en daarom is het voor het bestuur over en uit.

De club is momenteel de juiste papieren aan het verzamelen zodat de voetbalclub bij de rechtbank officieel failliet verklaard kan worden. Als dit uitgesproken is betekent dit na bijna 65 jaar het einde van Dijkse Boys. Het bankroet van de club houdt in dat per direct alle voetbalactiviteiten zijn gestopt. Er waren dit seizoen drie elftallen actief bij Dijkse Boys.

"We trainen niet meer en zullen ook geen wedstrijden meer spelen", vertelt trainer Tonni van de Wetering. "Er is simpelweg geen geld meer voor water en licht in de kleedlokalen. Het is heel erg triest, maar een keer moesten we de knoop doorhakken. Voor ons is het al over en uit. Nu is het alleen nog wachten totdat ook officieel alles geregeld is."

Papieren volgende week naar rechtbank
De rekeningen blijven zich opstapelen bij de club terwijl er nagenoeg geen inkomsten meer zijn.

Secretaris Joes Klomp: "Voor ons was het niet kunnen voldoen aan de betalingstermijn van december voor de KNVB de definitieve druppel om het faillissement aan te vragen." Klomp wil begin volgende week alle papieren in orde hebben en ze opsturen naar de rechtbank zodat het faillissement officieel uitgesproken kan worden.

De gemeente Helmond, eigenaar van de grond en accommodatie waar Dijkse Boys speelt, was vrijdag officieel nog niet op de hoogte van het faillissement van de club. De KNVB weet van de financiële problemen bij Dijkse Boys.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Om het fileprobleem op te lossen mogen mensen alleen nog maar in de auto stappen als er écht geen alternatieven zijn

Om het fileprobleem op te lossen mogen mensen alleen nog maar in de auto stappen als er écht geen alternatieven zijn

  • Eens (23%)
  • Oneens (77%)
574 stemmen