Volledig scherm

RKSV Minor - ZSV 2-1

De ploeg uit Zeilberg moest van start zonder de geblesseerde Niek van de Berg en de geschorste Maarten Kuunders.

Bovendien zaten Ron en Dirk Verlijsdonk en Dirk van de Mortel op het strafbankje. De geelzwarten gingen goed van start. Het eerste kwartier was er een duidelijk overwicht, maar het ontbrak aan afrondende kwaliteiten.

Op het half uur kreeg Minor een strafschop maar deze werd over geschoten.In de 37e minuut kwam ZSV verdiend op voorsprong. Koen Janssen zette vanaf rechts goed voor en Davy Althuizen werkte het leer binnen: 0-1. Twee minuten later kwamen de geelzwarten goed weg, toen de sterke linksbuiten van Minor de bal vol op de pantoffel nam en deze enkele tellen later op de kruising uiteen zag spatten. Op slag van rust kreeg Ruud van den Berkmortel nog een levensgrote kans, toen hij alleen op de doelman af kon gaan. Zijn boogbal had echter niet voldoende draai-effect in zich. Zo ging ZSV met een verdiende voorsprong naar de thee.

De tweede helft was maar amper vijf minuten oud, toen Kevin van den Broek te overdreven liet merken dat hij het niet eens was met een beslissing van de arbiter wat resulteerde in een gele kaart. Na 64 minuten liet doelman Leon Thijs zien waartoe hij in staat is. Een fraaie, snelle aanval van de thuisploeg leek doeltreffend afgerond te gaan worden, maar doelman Thijs redde knap. Minor leek hoop te putten uit die grote mogelijkheid en voerde de druk op. En met resultaat, want vier minuten later wisten de Limburgers de gelijkmaker op het bord te krijgen: 1-1.

Even later was er de tweede gele kaart voorKevin van de Broek waardoor het voortijdig kon gaan douchen. In de slotfase profiteerde de thuisploeg van dit nummerieke overwicht en dit resulteerde in de 2-1 eindstand.

poll

Kinderen moeten verplicht fruit eten op school

Kinderen moeten verplicht fruit eten op school

  • Eens (58%)
  • Oneens (42%)
1423 stemmen