Volledig scherm

Sidney Gakpo ruilt Geldrop in voor UDI'19

GELDROP - Aanvaller Sidney Gakpo (23) verlaat komende zomer eersteklasser Geldrop om zijn carrière voor te zetten bij UDI'19. De Udense club komt uit in de derde divisie. Gakpo speelt sinds dit seizoen bij Geldrop en is er met elf doelpunten ploegtopscorer.

De transfer naar UDI'19 was binnen een week beklonken. "Ik had een goed gevoel bij de club en de mensen met wie ik gesproken had. En het is natuurlijk een hoger niveau", verklaart Gakpo zijn overstap na dit seizoen van Geldrop naar UDI'19.
Gakpo begon zijn voetballoopbaan bij de pupillen van Eindhoven/av en stapte op zijn tiende over naar FC Eindhoven, waar hij zes jaar verbleef. Toen daar de jeugdopleiding werd opgeheven, verkaste Gakpo naar RPC, waar hij in het seizoen 2010-2011 zijn debuut maakte in het eerste elftal. Hij liep nadien nog twee keer stage bij FC Eindhoven.
In de seizoenen 2013-2014 en 2014-2015 won Gakpo als RPC'er met 27 doelpunten de gouden schoen in het Coen Dillen-topscorersklassement. Hij stapte vervolgens over naar hoofdklasser Gestel en maakte daar vorig seizoen dertien doelpunten. Afgelopen zomer verkaste hij naar Geldrop.
Bij UDI'19 treft Gakpo voormalig teamgenoot Rinke Pennings. De middenvelder ruilde vorige zomer Gestel in voor de Udense club en tekende er vorige week voor een jaar bij.

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (58%)
  • Oneens (42%)
1260 stemmen