Volledig scherm
© RGB Stock

ZSV - Schaesberg 3-1

Het treffen met koploper VV Schaesberg kwam op het goede moment voor ZSV, er werd met 3-1 gewonnen. Na het eerste fluitsignaal was er een eerste aftasten van beide ploegen.

In de 7e minuut was die fase plotseling voorbij en moest Marco Manders op de lijn redding brengen bij de eerste gevaarlijke aanval van de gasten. Tien minuten later werd een schot losgelaten op het ZSV-doel, dat vervaarlijk voorlangs ging. ZSV had toen aanvallend nog niets laten zien. Dat duurde tot de 27e minuut. Een mooie aanval bracht Koen Kuunders in stelling, maar zijn schot ging net over.

In de 37e minuut werd Thijs Meulendijks die op snelheid het strafschopgebied indook door Kai Benders gevloerd. Een penalty en een rode kaart voor Benders waren het gevolg van die actie. Davy Althuizen legde de bal op de stip en schoot onberispelijk binnen: 1-0.

Met tien man bleven de gasten de aanval zoeken als dat mogelijk was. Toen in de 43e minuut een vrije trap gegeven werd aan Schaesberg, legde Martijn Sangen aan. Zijn voorzet werd door niemand aangeraakt en doelman Leon Thijs verwachtte dat duidelijk niet. Het leer vloog het doel binnen: 1-1. De ploegen gingen met de 1-1 op het scorebord de rust in.

Na rust was de thuisploeg de bovenliggende partij, maar dat de overtalsituatie goed uitgespeeld werd, nou nee. Er werd nog altijd teveel de lange bal gehanteerd, in plaats van de bal snel rond te laten gaan. Daardoor konden de gasten het toch nog redelijk bijbenen en werd het af en toe gevaarlijk!

In de 51e minuut werd een vrije trap verrassend buiten de zestien gelegd om Niek van den Berg uit te laten halen. Zijn schot ging rakelings langs het doel.

In de 68e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Een hoekschop van Thijs Meulendijks werd door Maarten Kuunders knap binnengekopt: 2-1.

De gasten reageerden door de opstelling aan te passen en achterin met nog minder mensen te gaan spelen. Dat resulteerde in de 71e minuut in een vrije trap, die gelukkig voor de thuisploeg slechts de paal raakte. Dat gebeurde tien minuten later ook aan de andere kant op het veld. Koen Kuunders overzag op de rand van de zestien de situatie en krulde beheerst richting hoek. Ook zijn inzet geselde de paal.

In de 88e minuut werd een afgeslagen bal door Maarten Kuunders in één tijd genomen. Zijn schot ging maar rakelings langs het doel.

De gasten zetten alles op alles om nog een punt mee te kunnen nemen. Bij hoekschoppen ging doelman Kain Bours diverse keren mee naar voren en dat zou verdediger Timo Regtop duur te staan komen. In blessuretijd ging hij in de middencirkel na een afgeslagen hoekschop in de fout door de bal met de hand te spelen. De bal bleef bespeelbaar en Thijs Meulendijks snelde ermee vandoor. De scheidsrechter gaf voordeel en Meulendijks kon zonder problemen de bal binnenschuiven. De handsbal was echter niet vergeten en Regtop kreeg alsnog zijn tweede gele kaart, met vanzelfsprekend rood tot gevolg.

poll

Eindhoven moet de afsluiting van de Vestdijk terugdraaien

Eindhoven moet de afsluiting van de Vestdijk terugdraaien

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
2375 stemmen

poll

Eindhoven moet de afsluiting van de Vestdijk terugdraaien

Eindhoven moet de afsluiting van de Vestdijk terugdraaien

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
2375 stemmen