Volledig scherm
Stijn Derkx

Stijn Derkx van RKSV Heeze naar Esperanza Pelt

HEEZE - Aanvaller Stijn Derkx (21) verkast na dit seizoen van RKSV Heeze naar het in de Belgische vierde klasse uitkomende KFC Esperanza Pelt. De voormalig jeugdinternational kwam voorheen voor Willem II uit.

Derkx begon zijn carrière in zijn woonplaats bij RKSV Heeze en werd daar in 2008 opgepikt door Willem II. Als eerstejaars A-junior maakte hij zijn competitiedebuut in het eerste van Willem II tegen AZ. Derkx voetbalde ook in Oranje onder 15, onder 16 en onder 17. Vorige zomer zou hij aansluiten bij FC Oss, maar zag daar in juli vanaf en was vervolgens in de voorbereiding op proef bij FC Eindhoven. Daar kwam niets uit, waarna de aanvaller terugkeerde naar RKSV Heeze.

Visie

"Ik heb bewust voor Esperanza gekozen omdat de visie bij de club heel mooi is", geeft Derkx aan. "Ze willen groeien, werken met een groot scoutingsnetwerk. Ik wil zo de weg omhoog weer inslaan. Bij Heeze heb ik een leuke periode meegemaakt. Helaas had ik in de eerste seizoenshelft met onze voormalige trainer Jeroen Mecking geen goede band. Maar zijn opvolger Marius Methorst en elftalleider Wiljan van Vijfeijken hebben mij na de winterstop samen met mijn neef Tom Derkx weer bij de groep gekregen. Ik kijk uit naar volgend seizoen, maar de focus ligt nu op Heeze. We willen koste wat kost uit de gevarenzone komen."

Heeze staat nu nog twaalfde in de tweede klasse F. Esperanza Pelt bezet de vijfde plek in de vierde klasse. De Eindhovenaar Martijn Thomassen (25) speelt er sinds dit seizoen. Hij voetbalde voorheen bij EMK, PSV, AGOVV, FC Eindhoven en Herentals. Ook Jens Meeus en Thomas Frederix,allebei ex-FC Eindhoven, behoren tot de selectie van Esperanza.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Het is terecht dat wraakvader Mario Haazen 4,5 jaar celstraf heeft gekregen

Het is terecht dat wraakvader Mario Haazen 4,5 jaar celstraf heeft gekregen

  • Eens (9%)
  • Oneens (91%)
11318 stemmen