Volledig scherm

KNVB: Dit weekeinde geen voetbalwedstrijden bij Oranje Zwart in Helmond

HELMOND - Dit weekeinde zal er geen enkele bal rollen op de velden van Oranje Zwart op De Braak. De KNVB heeft de wedstrijden van alle teams van de Helmondse voetbalclub van komende zaterdag en zondag uit de competitie gehaald.

Deze maatregel volgt op het feit dat de voetbalbond vindt dat Oranje Zwart te weinig progressie laat zien bij het aanpakken van problemen binnen de vereniging. "Van het plan van aanpak zien wij te weinig terug. De teams worden nu een weekeinde uit het programma gehaald, een moment van bezinning zodat de club kan nadenken over hoe verder te gaan'', legt Koen Adriaanse woordvoerder van de KNVB uit. "Na het weekeinde nemen wij weer contact met de club op. Het bezinningsmoment is onderdeel van de aanpak van risicoverenigingen."

Ongeregeldheden
Sinds januari van dit jaar legt de voetbalbond 'probleemclubs' deze periode van bezinning als straf op. Oranje Zwart (dat dit seizoen met twee senioren- en drie jeugdteams in competitieverband uitkomt) kwam in maart in beeld bij de KNVB, na ongeregeldheden na afloop van een wedstrijd van het eerste elftal.

Oranje Zwart zou zondag thuis spelen tegen Rood-Wit V.

Lees donderdag het hele artikel in het ED, of via de digitale krant.

poll

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
1475 stemmen