Volledig scherm
Lukas Erens (r) in maart 2015 namens RPC in actie tegen Marvilde. © Ronald Otter

Lukas Erens trekt bij RPC voetbalschoenen weer aan

EINDHOVEN - Lukas Erens (39) maakt waarschijnlijk zijn comeback in het eerste elftal van RPC. De verdediger beëindigde vorig jaar zijn voetbalcarrière bij de Eindhovense tweedeklasser, maar traint er nu in de voorbereiding weer mee.

"Ik heb de eerste twee weken van de voorbereiding al meegedaan en dat ging als vanouds. Dus de kans is groot zeer groot dat ik definitief bij de selectie van RPC aansluit", vertelt Erens. "Ik ben gestopt als assistent-trainer van FC Eindhoven Zaal. Daar kon ik hoofdtrainer worden, maar met drie trainingen in de week en met name alles er omheen, was het niet te combineren met mijn eigen zaak. Ik voel me nog fit en trainer Bertran Kreekels kan wel wat ervaring gebruiken in de selectie van RPC."

Erens stond in 2014 al op het punt om te stoppen met voetballen, maar speelde vervolgens nog een jaar bij RPC. Erens brak in het seizoen 1995-1996 door bij Eindhoven/av en stapte in 1998 over naar RPC. Na drie seizoenen bij de Stratumse club te hebben doorgebracht, voetbalde Erens achtereenvolgens bij DBS, Brabantia, Dijkse Boys en Blauw Geel'38. In 2007 meldde hij zich weer bij RPC aan, maar richtte zich destijds op zijn zaalvoetbalcarrière. Vanaf 2012 was hij twee seizoenen bij Braakhuizen actief.

Bij RPC zijn verdediger Alex van Hout en spits Ruud Wijnands gestopt. Van Hout gaat naar het buitenland en Wijnands haakte af vanwege zijn studie. Eerder vertrokken al Mike van Dijk (naar Tivoli), Emiel van der Steen (Marvilde) en Philip van den Brekel (Swift Amsterdam), terwijl Bart Frederix afzakt naar het derde elftal. De nieuwelingen zijn Remon Bruinen en Tijn van Vlerken (Braakhuizen), Sidney Franklin (LSV), Remy Keijsers (DVS), Koen van Kemenade (Geldrop), Teun Scheepers (eigen jeugd) en Rik Strijbosch (Verbroedering Arendonk).

Live Voetbal

home logo FC UtrechtUTR
EINDE
1-1
AZAZ
away logo

poll

Eindhoven heeft recht op 170 miljoen van de overheid voor Brainport

Eindhoven heeft recht op 170 miljoen van de overheid voor Brainport

  • Eens (81%)
  • Oneens (19%)
1245 stemmen