Volledig scherm
© Thinkstock

NWC - Veritas 0-3

NWC is opnieuw tegen een gevoelige nederlaag aangelopen.

Thuis tegen lijstaanvoerder Veritas werd het 0-3. Wellicht wat geflatteerd, maar de oranjehemden waren na rust totaal niet bij de les. De eerste helft was er een zonder al te veel kansen. NWC was dreigender en vooral linksbuiten Gianni Steijlen speelde enthousiast. Echte dotten van kansen leverde het niet op. NWC controleerde de eerste helft en de organisatie stond goed.

Na de pauze tapten de bezoekers uit Neeritter uit een ander vaatje. Halverwege het tweede bedrijf brak Koen Stoop de score open met een fraaie knal, die NWC-goalie Gijs Brüsewitz te machtig werd: 0-1. Het spel van NWC was na rust van een laag niveau en zelden werd de formatie van Eus Marijnissen gevaarlijk. Het grootste wapenfeit van de Astenaren kwam van Martijn Ghielen, die zijn inzet gekeerd zag worden door een Limburgse verdediger.

In de slotfase breidde Veritas de score verder uit. In de rebound maakte Rik Heymans de 0-2 en daarna besliste verdediger Sjoerd Linssen het treffen: 0-3. NWC liet het te gemakkelijk gebeuren waardoor de oranjehemden opnieuw puntloos achterbleven. Ook vandaag werd duidelijk dat de gastheren moeite hebben om een achterstand om te buigen in Astens voordeel.

poll

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
836 stemmen