Volledig scherm
Archieffoto © Thinkstock

Oranje Zwart - NWC 3-2

HELMOND NWC is vanmiddag tegen een teleurstellende nederlaag aangelopen op bezoek bij Oranje Zwart.

De oranjehemden gaven de doelpunten te gemakkelijk cadeau en verloren met 3-2 op sportpark De Braak. In de eerste helft waren de gastheren, bij vlagen vlot combinerend, het meest gevaarlijk voor het doel. Tevens speelde Oranje Zwart agressiever dan NWC en waren veel duels een prooi voor de Helmonders. Zij kwamen dan ook op voorsprong in de 37e minuut dankzij een onhoudbaar schot dat doelman Koen van Dijck, die vandaag zijn officiële debuut maakte voor de oranjehemden, kansloos liet: 1-0. NWC kon geen potten breken en het rustsignaal van arbiter Wilbrink kwam dan ook als geroepen.

Na de pauze kwamen de Astenaren dan ook beter voor de dag. NWC kreeg iets meer controle en kon na 61 minuten op gelijke hoogte komen toen Wilbrink een strafschop toekende aan de formatie van Eus Marijnissen. Een harde tackle op Jeroen van Deursen was voor de leidsman een duidelijke reden om naar de stip te wijzen, waarna Arne van Geffen de trekker succesvol overhaalde: 1-1. Toen NWC eindelijk wat beter in de wedstrijd begon te komen, lag de bal aan de overkant alweer in het netje. Slecht wegwerken door de Astense defensie lag aan de basis van de Helmondse 2-1, vijf minuten na de gelijkmaker.

Echter lieten de oranjehemden zich niet uit het veld slaan en vier minuten later poeierde Gianni Steijlen fraai de 2-2 binnen. Hij passeerde zijn directe tegenstander en haalde met links hard uit: 2-2. Aanvallend was NWC na de rust veel gevaarlijker dan in het eerste bedrijf, maar daardoor vergaten de gasten wel eens te verdedigen. Oranje Zwart profiteerde van de ruimte en de fysiek sterke Helmondse spits, geheel vrijstaand, rondde af met een droge knal: 3-2. NWC gaf de goals veel te gemakkelijk weg en liep daardoor achter de feiten aan. Invaller Martijn Ghielen kreeg nog enkele goede kansen, maar hij was ongelukkig in de afwerking. In de slotminuten ontbeerde het NWC aan stootkracht en Oranje Zwart verdedigde met volle overgave om de belangrijke punten over de streep te trekken. De blessuretijd was lang, maar bood voor de Astense equipe geen kansen meer om alsnog met een punt huiswaarts te keren.

poll

Eindhoven moet de afsluiting van de Vestdijk terugdraaien

Eindhoven moet de afsluiting van de Vestdijk terugdraaien

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
3878 stemmen

poll

Eindhoven moet de afsluiting van de Vestdijk terugdraaien

Eindhoven moet de afsluiting van de Vestdijk terugdraaien

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
3878 stemmen