Volledig scherm
Cas Vosters trekt ten aanval voor Bladella tegen Dommelen. © Marcel de Kroon

Bladella - Dommelen 3-2

BLADEL - Bladella kan door de winst op Dommelen volgende week nacompetitie veiligstellen: 3-2.

Bladella had gedurende de wedstrijd veelal het beste van het spel, toch was de eerste grote kans voor Dommelen. Anwar Janssen leek de bal binnen te kunnen lopen, maar trapte mis. Bladella kreeg kansjes, maar na een half uur kwam Dommelen toch op voorsprong. Een schot van Max van Leeuwen van Dommelen verdween via Bladella-verdediger Teun Grimbergen in het doel, 0-1.

Nog voor de pauze bracht Bart de Jong de thuisploeg langszij, 1-1. De aanvaller van Bladella werd op het juiste moment weggestuurd door Cas Vosters en schoot diagonaal raak.

Na rust begon Dommelen sterk, maar al snel nam Bladella het initiatief over. Het resulteerde in een grote mogelijkheid voor Ibou Bot, die de bal op aangeven van Cas Vosters op de deklat mikte. Een paar minuten later was het wederom De Jong die namens Bladella doel trof, 2-1.

De 2-2 liet niet lang op zich wachten. Invaller Corné van Son knalde binnen op aangeven van Janssen, die tien minuten later een grote kans op de 2-3 onbenut liet.

In de slotfase kreeg Van Son direct rood voor een tackle en kort erna pakte Michiel van den Besselaar zijn tweede geel. Dommelen stond dus met negen man en daar profiteerde Bladella diep in blessuretijd van. Uit de corner belandde het leer bij de tweede paal op het hoofd van Stijn Wouters, die in het midden Ruud Leermakers in staat stelde de 3-2 van dichtbij binnen te schieten.

Dommelen en Bladella hebben nacompetitie zelf in de hand. Dommelen kan volgende week met winst op Valkenswaard de derde periodetitel pakken.