Volledig scherm
© Thinkstock

Sportclub Irene - SJVV 2-2

De belangen waren groot in het duel tussen SC Irene en SJVV. Laatstgenoemde moest winnen om de periodetitel in de wacht te slepen. SC Irene had in de eerste helft het beste van het spel en het was Mike Mirer, die enkele malen met een prachtige redding een doelpunt kon voorkomen.

SJVV moest het doen met een doelkans, maar Thijs Matheij krulde de bal over de keeper, net naast het doel. Net voor rust kwam SC Irene toch op voorsprong. Door een steekbal werd een speler voor het doel gezet en deze legde de bal breed voor een medespeler, die de 1-0 aantekende. De grensrechter vlagde terecht voor buitenspel, maar de scheidsrechter gaf hier geen gehoor aan.

In de tweede helft werd er veel spektakel gebracht. Net na rust kopte Teun van Mullekom van SJVV net over het doel en even later moest Mike Mirer een bal uit de kruising tikken om een tweede doelpunt te voorkomen. In de 67ste minuut werd het toch 2-0 uit een strafschop, toen Mark van den Akker een overtreding beging in het strafschopgebied. SC Irene benutte dit buitenkansje en liet de keeper ditmaal kansloos. De wedstrijd leek beslist, maar even later zag het er al weer rooskleuriger uit voor SJVV. Remco van den Akker kwam vrij voor de keeper en deze voorkwam een doelpunt door het maken van een overtreding in het strafschopgebied. De scheidsrechter was onverbiddelijk en gaf een penalty en rood voor de keeper. Remco van den Akker ging zelf achter de bal staan en schoot de bal onhoudbaar in en verkleinde de stand naar 2-1. SJVV had haast en wilde snel de bal uit het net halen, maar de zojuist ingevallen keeper trapte de betreffende speler na en kreeg volkomen terecht ook de rode kaart voorgehouden. SC Irene moest daardoor een veldspeler in het doel zetten. Vanaf dat moment werd er met 11 tegen 9 gespeeld. De gemoederen liepen hoog op en bij een opstootje na een overtreding, werd er door een speler van SC Irene opnieuw nagetrapt. De scheidsrechter besloot een adempauze in te lassen van 10 minuten. Na terugkomst op het veld was het eenrichtingsverkeer richting doel van de thuisploeg. SJVV gooide de ballen vanaf de zijkant hoog voor het doel en hoopte op een doelpunt. Dat kwam er op die manier niet en de invaller keeper werd te weinig op de proef gesteld. In de voorlaatste minuut werd het nog wel 2-2. Frank van Mullekom schoot van 20 meter op doel, waarbij de keeper het schot wel kon keren, maar in de rebound schoot Remco van den Akker toch nog raak.

SJVV perste er in de laatste minuut nog een slotoffensief uit, maar dit leverde geen winnende treffer meer op. SC Irene heeft hierdoor de eerste periodetitel gewonnen.

poll

De ruzie tussen Elly Blanksma en haar buren is een privézaak

De ruzie tussen Elly Blanksma en haar buren is een privézaak

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
3267 stemmen