Volledig scherm
Archieffoto © iStock/ThinkStock

Bestuurscrisis bij Reusel Sport; voorzitter Wil Hermans stapt op

REUSEL - Bij voetbalclub Reusel Sport heerst een bestuurscrisis. Voorzitter Wil Hermans, die sinds 2005 aan het roer zat bij de vereniging, is per direct afgetreden. Ook secretaris Corné de Laat, die eveneens elf jaar geleden aantrad, is opgestapt uit het hoofdbestuur. Tevens hebben Hans Jansen, Harold Pijs, Daniel Jansen, Jack van Limpt en Anita van Limpt aangegeven hun functies binnen Reusel Sport per direct neer te leggen.


Hermans spreekt van botsende karakters in het hoofdbestuur. "Er heerst al enige tijd onrust. Een paar jaar geleden zijn we met een nieuw jeugdplan begonnen en trokken Ard Hunting aan als jeugdcoördinator om dat in goede banen te leiden. De 150 jeugdleiders waren akkoord met het plan, maar tussen tien tot vijftien leiders en Hunting ontstonden communicatiestoornissen. Dat escaleerde. Drie leden van het hoofdbestuur meenden zich er ook mee te moeten bemoeien en dat was voor Hans Jansen reden om te stoppen als jeugdvoorzitter."

De kwestie resulteerde eind vorig seizoen in het beëindigen van de samenwerking met Hunting. Hermans: "Mede door die zaak ontstond het plan om het hoofdbestuur te verkleinen van negen tot vijf man en de commissies daaronder te verstevigen. De eerder gememoreerde drie leden van het hoofdbestuur waren het daar niet mee eens en openden de aanval op mij. Dat voelde als een dolk in mijn rug."

Op 12 juli vond een informatie-avond plaats en kreeg Hermans de hoop dat het goed zou komen. "Er kwamen honderd seniorenleden op die avond af en die verliep heel positief. Maar daarna bleek dat die drie bestuursleden mij weg wilden hebben en dat ze bezig waren om een nieuw bestuur te formeren. Triest. Ik had het graag anders gezien, maar zag me genoodzaakt om na elf jaar te stoppen als voorzitter. De aanhoudende negativiteit van een kleine minderheid binnen de club heeft mij genekt. De onrust doet de club geen goed."

poll

Roken in het Philips Stadion moet kunnen

Roken in het Philips Stadion moet kunnen

  • Eens (37%)
  • Oneens (63%)
3254 stemmen