Volledig scherm
Bart de Jong van Bladella controleert de bal, met achter zich verdediger Joost van Kasteren van Braakhuizen. © Marcel de Kroon

Bladella - Braakhuizen 2-1

BLADEL - Bladella boekte een gelukkige zege op Braakhuizen, met dank aan de uitblinkende keeper Nick Vermeiren.

Bladella staat nu tweede, met hetzelfde aantal punten (twaalf) als koploper Sparta'25. Braakhuizen was voor rust de betere ploeg. In de beginfase moest Vermeiren al twee keer aan de bak om Ralf van Beek van scoren af te houden. Bart de Jong kreeg in de 24ste minuut namens Bladella ook een opgelegde kans oog-in-oog met keeper Youri van Tilburg, maar mikte de bal over de lat. Vermeiren vormde in de 42ste minuut weer een sta-in-de-weg bij een inzet van Mike de Meij. Op slag van rust bracht Anel Selimovic Bladella tegen de verhouding in op voorsprong. Hij draaide weg van zijn tegenstander en plaatste de bal in de linkerhoek, 1-0.

Tien minuten na rust doemde Anthony de Haan voor Vermeiren op, maar de doelman kwam opnieuw als winnaar uit de strijd door het schot van de aanvaller met de voet te keren. In de 60ste minuut wist de net ingevallen Romano ter Linden de sluitpost van Bladella wel te verschalken, 1-1.

In de 83ste minuut sloeg de thuisploeg weer toe. Ibou Bot legde de bal breed voor het doel en koud in het veld gleed invaller Niels Krekels (17) het leder binnen, 2-1.

Volledig scherm
© DG

poll

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
820 stemmen