Volledig scherm
© Thinkstock

Bladella - Nijnsel 1-2

BLADEL - Nijnsel trok in de topper tegen Bladella dankzij een treffer van Nick Dortmans in de slotfase aan het langste eind.

In de achtste minuut kreeg Bladella een makkelijk gegeven strafschop. Aanvoerde Tom ten Broeke wilde met een sliding een schot van Bart de Jong blokken en kreeg de bal daarbij op zijn arm. Arbiter Chahid zag er een penalty in, maar Ruud Leermakers wist die niet te verzilveren. Zijn inzet belandde op de paal.

Bladella had een overwicht, maar verzuimde dat in de score uit te drukken. Johan van der Pas vond aan de overkant bij een Nijnselse uitbraak wel het doel. Met een stiftbal verschalkte hij in de 31ste minuut keeper Nick Vermeiren, 0-1.

Kort na rust maakte Ruud Leermakers zijn gemiste penalty goed. De aanvoerder van Bladella kopte na een hoekschop van Niels Krekels de 1-1 binnen. Beide teams hielden elkaar daarna aardig in de tang. Bladella moest in de slotfase met tien man verder. Bart de Jong kreeg in de 87ste minuut rood na een stevige charge. Nick Dortmans bracht Nijnsel vervolgens op 1-2.

poll

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

  • Eens (55%)
  • Oneens (45%)
1237 stemmen