Volledig scherm
Rob Vlassak van Valkenswaard (l) in duel met Anwar Janssen van Dommelen. © Bert Jansen

Valkenswaard - Dommelen 3-3

VALKENSWAARD - De Valkenswaardse derby tussen Valkenswaard en Dommelen was pure reclame voor het amateurvoetbal.

Een voortreffelijke 23-jarige arbiter Stijn van Zuilichem uit Bladel hielp daar een flinke hand aan mee door de ploegen te laten voetballen waar het kon en alleen in te grijpen bij uiterste noodzaak.

Voor veel publiek liep Dommelen op het oude hoofdveld van sportpark Den Dries (met natuurgras) voor rust in de laagste versnelling weg van de thuisploeg. Via treffers van invaller Thomas Keeman en Corné van Son stond het bij de pauze 0-2 en alles wees op een gemakkelijke middag voor de bezoekers. Toen het drie minuten na het wisselen van helft door Thomas Keeman zelfs 0-3 werd, leek er helemaal niets meer aan de hand voor de ploeg van coach Eric van der Palen.

Als een ontstoken lont in een kruidvat sloeg het tien minuten later ineens totaal om toen Nick Thijssen namens Valkenswaard doel trof, 1-3. Ineens stond de wedstrijd op zijn kop. Zes minuten later werd het ineens 2-3 door toedoen van Tayfun Yilmaz. Tien minuten voor tijd ging Dommelen-doelman Dennis Soeteman verschrikkelijk in de fout door bij een uitlooppoging over de bal heen te maaien. Voor Nick Thijssen een koud kunstje om de 3-3 binnen te tikken.

Volledig scherm
archieffoto © Thinkstock

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (56%)
  • Oneens (44%)
1702 stemmen