Volledig scherm
Richard Looijmans van FC Eindhoven (l) in duel met Mohamed El Moussaoui van Wodan. © Ton van de Meulenhof

Wodan - FC Eindhoven 0-3

EINDHOVEN - Wodan heeft voor het eerst dit seizoen verloren.

Vlak voor rust legde FC Eindhoven de basis voor overwinning: 0-3. Wodan begon sterk en kwam in de derde minuut bijna op voorsprong. Reda el Bekkali verlengde een lage vrije trap en zag het leder vervolgens de paal raken.

Na een kwartier ging de Wodan-storm wat liggen en halverwege de eerste helft kreeg Eindhoven een gigantische mogelijkheid. Na een foute pass in de Wodan-defensie stond Jordi van Meurs oog-in-oog met doelman Dave Voogt, maar laatstgenoemde bracht redding. Van Meurs kreeg daarna nog drie kansen, waarvan alleen de laatste raak was. De spits nam vlak voor rust een voorzet van Gino de Wijs met de borst aan en schoot vervolgens diagonaal binnen, 0-1.

Binnen twee minuten stond het 0-2. De Wijs ving op na een afgeslagen aanval en haalde uit. Goal Voogt had de bal niet klem en in de rebound was Eindhoven-speler Richard Looijmans alert, 0-2.

In de tweede helft kwam een offensief van Wodan niet uit de verf. De meeste kansen waren voor de bezoekers, die in de 69ste minuut nog eenmaal toesloegen. Adil Zouthane sneed naar binnen vanaf rechts en krulde de bal richting de verre kruising. Het leer verdween via de onderkant van de lat het doel in. Een werelddoelpunt: 0-3.

In de slotfase verzuimden De Wijs en Michel Leon-Payo namens Eindhoven de 0-4 aan te tekenen. Jean-Marc Clare had voor een eretreffer moeten zorgen, maar kwam niet goed uit bij een voorzet.

poll

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

  • Eens (47%)
  • Oneens (53%)
2020 stemmen