Volledig scherm
Nisandro Estanista van Maarheeze baant zich een weg tussen twee spelers van RKSVO. © Bert Jansen

Maarheeze – RKSVO 2-1

MAARHEEZE - Maarheeze herstelde zich uitstekend van de 5-0 nederlaag van vorige week bij Panningen. De ploeg klopte lijstaanvoerder RKSVO met 2-1 en heroverde zo de koppositie in 4E. Jordy van Zon was met twee fraaie treffers de grote man bij de thuisploeg. De eerste kans in de topper na 23 minuten spelen was meteen een grote voor Maarheeze.

Jordy van Zon bracht Nisandro Estanista in stelling en die zag zijn schot gekeerd door de voet van doelman Patrick Houben. Daarna was Maarheeze in de eerste helft nog drie keer dreigend, via twee kopballen van Jordy van Zon en een volley van Robert van den Broek.

Ook na de pauze was Maarheeze de bovenliggende partij. In de 66ste minuut trok Jordy van Zon vanaf de linkerflank naar binnen en haalde vernietigend uit, 1-0. Een minuut later kon Brett Vanderweyden de voorsprong verdubbelen, zijn inzet rolde net naast de verkeerde kant van de paal. Vlak daarna kon keeper Houben een afstandsschot van Jordy van Zon nog over de lat tikken.

Uit het niets kwam RKSVO in de 76ste minuut langszij, een afstandsschot van Freek op 't Root viel hoog in de touwen achter goalie Ronnie Maas 1-1.

Maarheeze trok alsnog verdiend aan het langste eind. Jordy van Zon haalde net buiten het strafschopgebied uit en zijn prachtige schot vloog achter de kansloze Houben in de bovenhoek, 2-1.

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (56%)
  • Oneens (44%)
1782 stemmen