Volledig scherm
© Thinkstock

Mifano - DBS 2-1

Mifano heeft met een 2-1 overwinning op DBS drie heel belangrijke punten behaald.

Na een prima eerste helft was de ruststand 2-0. In de tweede helft had Mifano het heel moeilijk en het bleef tot de laatste minuut spannend maar gescoord werd er niet meer. Mifano begon goed en fanatiek aan de wedstrijd en kwam al in de zesde minuut op voorsprong. Jesse van de Boomen werd aan de linkerkant goed aangespeeld en wist met zijn voorzet Rowan Verbenr te bereiken die de keeper kansloos liet. In de 16e minuut was er een goeie actie van Mark Sweegers, hij kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied aangespeeld en knalde de bal uit de draai rakelings langs. In de 18e minuut kwam Mifano op 2-0. Rowan Verberne tikte de bal achter de verdediging van DBS en Mark Sweegers schoof de bal in de rechterbenedenhoek. In de 31e minuut werd het bijna 3-0 maar de keeper van DBS wist de goed genomen vrije trap van Mayco Verriijdt uit de kruising te boksen.

In de tweede helft kwam DBS kwam gretig uit de kleedkamer en begon vol op de aanval te spelen. Mifano kon niet veel meer dan verdedigen. In de 53e minuut kon Wouter van Overmeire met zijn voet de bal nog uit de hoek tikken. In de 55e minuut ging een vrije trap van DBS rakelings over. Een doelpunt kon bijna niet uitblijven en in de 68e minuut werd het 2-1 door Stijn van de Berk.

Mifano kon alleen wat dreigend worden met counters maar DBS bleef de gevaarlijke ploeg. Iedereen van DBS schreeuwde twee keer om een strafschop maar de scheidsrechter dacht daar terecht anders over. DBS pompte steeds de ballen in het volle strafschopgebied en kreeg nog twee hele grote kansen waarvan er een benut werd. De scheidsrechter had echter al gefloten voor een overtreding van een DBS speler.

poll

Randgemeenten moeten meebetalen voor topvoorzieningen in Eindhoven

Randgemeenten moeten meebetalen voor topvoorzieningen in Eindhoven

  • Eens (42%)
  • Oneens (58%)
2099 stemmen