Volledig scherm
© Thinkstock

Stiphout Vooruit - Mifano 2-2

In een matige wedstrijd hebben Stiphout Vooruit en Mifano de punten gedeeld, op sportpark Molenven werd het 2-2. In het eerste deel van de wedstrijd tastten de twee ploegen elkaar af, met kleine aanvalletjes over en weer.

De eerste echte aanval was na een half uur spelen van Mifano. Deze aanval werd afgeslagen en direct gevolgd door een tegenaanval van de thuisploeg. Een klutsbal werd door een Mifano-verdediger van de doellijn gehaald. Een minuut later kreeg Mifano in de 31e minuut een hoekschop toegewezen. Na een kort genomen corner van Rowan Verberne wordt de bal in het zestien metergebied gebracht. Uit een draai was het Maurice van Hoof die de bal in de uiterste hoek van het doel plaatste en hiermee de 0-1 scoorde. Drie minuten voor rust kreeg Stiphout Vooruit een penalty toegewezen. Jorn Dekkers ging aanleggen voor de gelijkmaker maar schoot de bal over.

Na de thee kwam Stiphout Vooruit wat beter uit de kleedkamer. In de 55e minuut werd vanuit een duidelijke buitenspelpositie de gelijkmaker gescoord. Ondanks dat nagenoeg iedereen het erover eens was dat er sprake was van buitenspel werd het doelpunt goedgekeurd en daarmee de 1-1 aangetekend. Hierna startte een sterke periode voor Stiphout Vooruit met enkele hachelijke momenten voor de bezoekers. In de 70e minuut was het volgende gevaarlijke moment voor Mifano via een afstandsschot van Rowan Verberne. Twee minuten later een grote kans voor Robin Vorstenbosch maar deze werd geneutraliseerd door de keeper van Stiphout Vooruit. De hieruit voortvloeiende corner, een strakke voorzet van Maurice van Hoof, werd fantastisch binnengekopt door Coen Verkoeijen, waarmee Mifano weer op voorsprong kwam, 1-2. Tien minuten voor tijd werd een goede vrije trap van Rob van de Vorst gekeerd door Mifano-goalie Wouter van Overmeire. Een minuut later kwam de bal via Mifano-speler Mark Sweegers bij Rowan Verberne, echter ook dit keer wist de Stiphout Vooruit-keeper te redden. Uiteindelijk kwam Max Tersteegh in de 84e minuut plotseling vrij voor de Mifano-keeper en hij twijfelde niet: 2-2.

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (55%)
  • Oneens (45%)
1978 stemmen