Volledig scherm
© Thinkstock

Boskant - Boxtel 2-3

BOSKANT - Boskant is de koppositie in 4I kwijt door een 2-3 nederlaag in de topper tegen Boxtel.

Na een rode kaart in de 42ste minuut voor Ruud van der Zanden presteerde Boskant het om met tien man om op een 2-0 voorsprong te komen. Maar Boxtel trok alsnog aan het langste eind. De beginfase was voor het jeugdige Boxtel, de ploeg van trainer Henri van den Braak (ex-Beerse Boys) verscheen met liefst zes tieners aan de aftrap. Daarna was Boskant de betere partij en dat resulteerde in enkele kansen. Ron van Uden verscheen in de 30ste minuut in kansrijke positie, maar doelman Raymon Strik bracht redding. Even later ging een schot van Rens van de Wijdeven via een verdediger net naast.

In de 42ste minuut trok verdediger Ruud van der Zanden aan de noodrem toen Valentijn Waals hem te snel af was en scheidsrechter Theunisz bestrafte die actie met rood. Met tien man nam Boskant op slag van rust toch de leiding. Een afstandschot van Rens van de Wijdeven caramboleerde via de rechterpaal op de linkerpaal en belandde vervolgens voor de voeten van Emiel van den Elsen. De spits rondde simpel af, 1-0.

Vlak na de pauze maakte Ron van Uden er met een prachtige boogbal 2-0 van. Tussen de 69ste en 73ste minuut kreeg Boxtel plots vleugels en boog de score om naar 2-3 door treffers van Tim Didderiens, Daniel Mensah en Maksym Piasecki. Zo liep Boskant tegen de eerste nederlaag aan.

poll

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

  • Eens (47%)
  • Oneens (53%)
2020 stemmen