Volledig scherm
Scheidsrechter Patrick van Hout in zijn vrijetijdskleding mét fluit.

Trainer concurrent fluit Racing Boys - HVV Helmond

DEURNE - Het gebeurt wel vaker, een scheidsrechter die geblesseerd raakt tijdens een wedstrijd. Vaak worden wedstrijden dan gestaakt omdat er geen vervanger voorhanden is. Zaterdagavond bij Racing Boys - HVV Helmond (0-1) was er die wel. De trainer van concurrent Brandevoort, Patrick van Hout, pakte de fluit op, toen scheidsrechter Gruijters in de tweede helft een spierblessure opliep.

"De stand was toen al 0-1. Het was nog twaalf minuten te spelen. Iemand van Racing Boys wilde wel fluiten, maar beide ploegen kwamen er niet uit of het goed was", vertelt Van Hout. Hij stond als toeschouwer langs de kant om de concurrentie te bekijken. "Ik zag dat beide ploegen baalden dat de wedstrijd niet uitgespeeld kon worden. Toen stelde ik voor dat ik ging fluiten. Ik ben gediplomeerd KNVB-scheidsrechter."

De ploegen gingen akkoord waarna Van Hout in zijn eigen kleren de wedstrijd tot een goed einde leidde. "Ik hoefde geen moeilijke beslissingen te nemen. Beide ploegen wilden winnen, maar het was een sportieve wedstrijd."

Live Voetbal

home logo FC UtrechtUTR
90'+2'
1-1
AZAZ
away logo

poll

Eindhoven heeft recht op 170 miljoen van de overheid voor Brainport

Eindhoven heeft recht op 170 miljoen van de overheid voor Brainport

  • Eens (81%)
  • Oneens (19%)
1239 stemmen