Irene van de Ven en collega Sabrina Kantelbergs treffen voorbereidingen voor het maken van de jaarlijkse Prinsenfoto in het Bavaria Brouwerijcafé in Lieshout.
Volledig scherm
Irene van de Ven en collega Sabrina Kantelbergs treffen voorbereidingen voor het maken van de jaarlijkse Prinsenfoto in het Bavaria Brouwerijcafé in Lieshout. © DCI media

Carnaval: een traditie waar we elk jaar volop over schrijven bij het ED

Achter de schermenBrabant is vanaf komende zaterdag weer in de ban van carnaval. Coördinator van de streekredactie Irene van de Ven - zelf een hartstochtelijk liefhebber van carnaval - weet als geen ander dat er heel wat geregeld moet worden om zo goed mogelijk verslag te doen van alle festiviteiten.

 1. Een dagje persconferentie door de ogen van onze politiekverslaggever Edwin van der Aa
  Achter de Schermen

  Een dagje persconfe­ren­tie door de ogen van onze politiek­ver­slag­ge­ver Edwin van der Aa

  Edwin van der Aa (44), politiek verslaggever van het AD en de regionale kranten, heeft in het coronatijdperk tientallen ‘persconferenties van Rutte’ bijgewoond en er voor de lezers verslag van gedaan. De volgende persconferentie staat alweer op stapel. Het zijn pittige tijden; voor de politiek, maar ook voor de journalistiek. ,,Corona is de grootste zorgcrisis ever in ons land. Nu zijn we het wel gewend om sprintjes te trekken, maar dit is echt een marathon. Ik noem corona de Olympische Spelen voor politieke zorgverslaggevers.”
 1. Hulpacties helpen noodlijdend RaRaRadio na inbraak: 'Echt heel mooi'
  Play

  Hulpacties helpen noodlij­dend RaRaRadio na inbraak: 'Echt heel mooi'

 2. Dodelijk ongeluk op de A67 bij Eersel
  Play

  Dodelijk ongeluk op de A67 bij Eersel