1. Nog weinig ‘geel’ maar zomervakantie lonkt; Eindhoven Airport verwacht flink drukker hoogseizoen dan vorig jaar
  PREMIUM

  Nog weinig ‘geel’ maar zomervakan­tie lonkt; Eindhoven Airport verwacht flink drukker hoogsei­zoen dan vorig jaar

  EINDHOVEN - Een baai opzoeken op Ibiza of Mallorca, genieten in Portugal of toch een stedentrip naar Ierland? Nu de internationale reiswereld langzaam wordt heropend, maakt Eindhoven Airport zich ondertussen op voor een drukkere zomer. De luchthaven verwacht in elk geval meer vliegtuigen dan in de zomer van 2020. Maar ‘vrij reizen’ lijkt voorlopig vooral voor wie volledig is gevaccineerd.
 1. Elektrisch vliegen vanaf Eindhoven Airport: Duitsland is de wens maar eerst naar Groningen
  PREMIUM

  Elektrisch vliegen vanaf Eindhoven Airport: Duitsland is de wens maar eerst naar Groningen

  EINDHOVEN - Bremen, Stuttgart, Hamburg en als het even kan ook München: als het aan Eindhoven Airport ligt, zijn die steden straks te bereiken met commerciële elektrische vluchten. Maar in 2026 begint een proef op de luchthaven nog bescheiden met twee of drie dagelijkse vluchten naar Groningen. In eerste instantie zal worden gevlogen met toestellen die geschikt zijn voor maximaal negen passagiers.
 1. Eindhoven Airport haalt opgelucht adem: minister Schouten verleent stikstofvergunning
  PREMIUM

  Eindhoven Airport haalt opgelucht adem: minister Schouten verleent stikstof­ver­gun­ning

  EINDHOVEN - Eindhoven Airport kan opgelucht ademhalen: het vliegveld krijgt gewoon een vergunning voor de stikstofuitstoot. Uit ingewikkelde berekeningen concludeert minister Carola Schouten dat de uitstoot van vliegtuigen en het verkeer rond de luchthaven niet is toegenomen. Milieuorganisatie Mobilisation for the Environment kondigt al juridische stappen aan tegen het besluit van Schouten.
 2. Parkeergarage Eindhoven Airport nader onder de loep na beton-incident; verdachte plekken dagelijks geïnspecteerd
  PREMIUM

  Parkeerga­ra­ge Eindhoven Airport nader onder de loep na be­ton-incident; verdachte plekken dagelijks geïnspec­teerd

  EINDHOVEN - Weer haalde de parkeergarage op Eindhoven Airport het landelijke nieuws. Woensdag moest de parking in allerijl dicht nadat een stuk beton het begaf. De vraag of die garage eigenlijk wel veilig is, dringt zich op. Was het een schoonheidsfoutje zoals veel kenners vermoeden of is er meer aan de hand? De luchthaven houdt andere verdachte plekken de komende tijd nauwlettend in de gaten.