1. Elektrisch vliegen vanaf Eindhoven Airport: Duitsland is de wens maar eerst naar Groningen
  PREMIUM

  Elektrisch vliegen vanaf Eindhoven Airport: Duitsland is de wens maar eerst naar Groningen

  EINDHOVEN - Bremen, Stuttgart, Hamburg en als het even kan ook München: als het aan Eindhoven Airport ligt, zijn die steden straks te bereiken met commerciële elektrische vluchten. Maar in 2026 begint een proef op de luchthaven nog bescheiden met twee of drie dagelijkse vluchten naar Groningen. In eerste instantie zal worden gevlogen met toestellen die geschikt zijn voor maximaal negen passagiers.
 1. Eindhoven Airport haalt opgelucht adem: minister Schouten verleent stikstofvergunning
  PREMIUM

  Eindhoven Airport haalt opgelucht adem: minister Schouten verleent stikstof­ver­gun­ning

  EINDHOVEN - Eindhoven Airport kan opgelucht ademhalen: het vliegveld krijgt gewoon een vergunning voor de stikstofuitstoot. Uit ingewikkelde berekeningen concludeert minister Carola Schouten dat de uitstoot van vliegtuigen en het verkeer rond de luchthaven niet is toegenomen. Milieuorganisatie Mobilisation for the Environment kondigt al juridische stappen aan tegen het besluit van Schouten.
 2. Parkeergarage Eindhoven Airport nader onder de loep na beton-incident; verdachte plekken dagelijks geïnspecteerd
  PREMIUM

  Parkeerga­ra­ge Eindhoven Airport nader onder de loep na be­ton-incident; verdachte plekken dagelijks geïnspec­teerd

  EINDHOVEN - Weer haalde de parkeergarage op Eindhoven Airport het landelijke nieuws. Woensdag moest de parking in allerijl dicht nadat een stuk beton het begaf. De vraag of die garage eigenlijk wel veilig is, dringt zich op. Was het een schoonheidsfoutje zoals veel kenners vermoeden of is er meer aan de hand? De luchthaven houdt andere verdachte plekken de komende tijd nauwlettend in de gaten.
 3. Beton kletterde naar beneden in ‘veiligste gebouw’; weer was het weer de trigger van ongeluk Airport
  PREMIUM

  Beton kletterde naar beneden in ‘veiligste gebouw’; weer was het weer de trigger van ongeluk Airport

  EINDHOVEN - Weer was het raak bij de parkeergarage op Eindhoven Airport. Weer was het weer de trigger. Stortte het gebouw in 2017 nog deels in bij tropische temperaturen, in de ijzige kou kwam woensdag een stuk beton naar beneden. En weer ontsnapte Eindhoven aan persoonlijke ongelukken: door de coronacrisis was er geen vliegverkeer en was het ook in de parkeergarage rustig.
 1. ‘Hercules-oldtimers’ op Vliegbasis Eindhoven versneld vervangen
  PREMIUM

  ‘Hercules-oldtimers’ op Vliegbasis Eindhoven versneld vervangen

  EINDHOVEN - Ze zouden nog zo'n dertien jaar blijven vliegen, maar de Hercules transportvliegtuigen op Vliegbasis Eindhoven worden nu toch sneller vervangen. Eerder was het ministerie nog van plan de toestellen te moderniseren. Maar het voor een paar jaar oplappen van de oude kisten zou te duur zijn en de C-130's bovendien te lang aan de grond houden, concludeert staatssecretaris Visser. De kosten voor nieuwe vliegtuigen kunnen oplopen tot 1 miljard euro.