Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Hermes

Actie Eindhoven Airport tegen overvolle wegen: Pak de bus en de trein

PollEINDHOVEN - De wegen rond Eindhoven Airport staan steeds vaker vol met ronkend blik. Om de verkeersdrukte te lijf te gaan, zet de luchthaven samen met de provincie, de NS en busmaatschappij Hermes ook in op openbaar vervoer.

Voor wie 's morgens in alle vroegte op de luchthaven moest zijn, was het openbaar vervoer nooit een optie. Maar de dienstregeling voor bussen wordt aangepast waardoor vroege reizigers toch tegen half zes 's morgens op de luchthaven kunnen geraken. Ook komt er een 'dweilbus'; een laatste bus die rond kwart over twaalf 's nachts de reizigers en Airport-werknemers alsnog vervoert.

De luchthaven is een nieuw offensief gestart om meer passagiers in het openbaar vervoer te krijgen. Dat werd donderdag duidelijk bij de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal van dit jaar. Het aantal passagiers van Eindhoven Airport steeg met 3 procent licht naar 1,28 miljoen. Het aantal vliegbewegingen (starts en landingen) bleef ongeveer gelijk ten opzichte van dezelfde periode in 2018. Vliegtuigen zaten de afgelopen maanden voller. De prognose over heel 2019 is 41.000 vliegbewegingen en 6,5 miljoen passagiers.

Brabantse reizigers naar Eindhoven Airport betalen voor een nieuw combiticket negen euro, te gebruiken voor bussen en treinen. Met de openbaar-vervoersmaatregelen wil Eindhoven Airport het gebruik van duurzamere transportmiddelen bevorderen. Airport-directeur Joost Meijs: ,,We willen hiermee ook de parkeerproblematiek in de wijk Meerhoven helpen verzachten." Het vervoerskaartje geeft reizigers ook recht op snellere doorgang bij de beveiliging.

Poll

Ik zou wel 9 euro betalen voor een combiticket naar Eindhoven Airport

  • Eens (64%)
  • Oneens (36%)
3231 stemmen