Airport Eindhoven: wat te doen met dronken passagiers, olievlekken en boksbeugels

Achter de schermenEINDHOVEN - Wat zou er gebeuren? Wat zou er gebeuren als je jezelf na een bezoekje aan de Efteling zou verstoppen in het bos en er ’s nachts zou schuilen om er een dag later nog een dagje pretpark aan vast te plakken? Of als je jezelf na de Formule 1-kwalificatie op zaterdag zou verschuilen in de bossen van Spa voor de race van zondag? Of in het zwembad? Veel mensen zullen weleens met dergelijke gedachten hebben gespeeld.

Achter de schermen

Instappen, stoel zoeken en de riem vastklikken. Maar wat gebeurt er allemaal voordat je de lucht ingaat? We volgen een aantal vaste medewerkers van Eindhoven Airport.
Vandaag deel 5: het hart van de luchthaven.

Of de man die een tijd terug uiteindelijk werd aangetroffen op Eindhoven Airport ook met zo’n plannetje in zijn hoofd rondliep, is niet bekend. Maar wel dat hij zich met succes drie dagen lang gratis onderdak had weten te verschaffen door zichzelf achter de mega-kerstboom in de vertrekhal te verstoppen. Iets waar ze bij de luchthaven achter kwamen, toen de verstekeling tijdens de derde nacht de toiletten wilde opzoeken. Hij raakte de detectiezones en in een mum van tijd was hij omsingeld door mensen van de beveiliging, die er alles aan doen om zo’n incident in de toekomst te voorkomen.