Volledig scherm
PREMIUM
Roel Hellemons, directeur Eindhoven Airport. © Eindhoven Airport

Eindhoven Airport wil wel degelijk groeien

InterviewEINDHOVEN - De komende jaren gaat de rem erop maar Eindhoven Airport wil in de toekomst wel degelijk weer groeien. Om luchtvaartmaatschappij aan te sporen om ‘groene’ investeringen te doen, wil kersverse Airport-baas Roel Hellemons ze wel perspectief bieden. 

Groei, groei, groei. Meer bestemmingen, meer passagiers. In achttien jaar groeide Eindhoven Airport van nog geen 300.000 reizigers naar 6,7 miljoen passagiers dit jaar. Maar de regio trok eerder dit jaar aan rem en Den Haag remt mee. ,,Dat is best even schakelen want aantallen zijn opeens niet meer zo interessant”, geeft Airport-baas Roel Hellemons toe. Hij volgde per 1 juli Joost Meijs op. 

  1. Eindhoven Airport moet groener
    PREMIUM

    Eindhoven Airport moet groener

    EINDHOVEN - Van de minister mag Eindhoven Airport twee jaar niet verder groeien en een meerderheid in de Tweede Kamer lijkt dat met haar eens te zijn. CDA-Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch denkt dat er sprake kan zijn van een ‘Lelystad-effect’: De luchtvaartwereld en de politiek zijn druk bezig met het nemen van de vereiste hobbels om van Lelystad, dat al decennia op het randje balanceert, een vakantieluchthaven te maken. De prioriteit ligt momenteel niet in Eindhoven.