Volledig scherm
PREMIUM
De parkeergarage werd na de instorting helemaal afgebroken voor de herbouw. © Ronald Otter

Geoloog Jos Terken: ‘Parkeergarage Eindhoven Airport gebouwd op breuk’

EINDHOVEN - De minister is om opheldering gevraagd nadat Helmonder Jos Terken de instorting onderzocht van de parkeergarage op Eindhoven Airport. Volgens de geoloog moet de oorzaak daarvan mogelijk niet bóven maar ónder de grond worden gezocht. Hij dringt aan op meer onderzoek. 

Mini-aardbevingen wezen er al op: Eindhoven Airport is gebouwd boven een actieve breuk. Daar had de fundering van de parkeergarage voor de deur bij de luchthaven op moet worden aangepast. Dat dat niet lijkt te zijn gebeurd, kan het gebouw noodlottig zijn geworden, is de overtuiging van geoloog Jos Terken (65). Hij is bang dat de werkelijke oorzaak onder de pet wordt gehouden. 

  1. Eindhoven Airport moet groener
    PREMIUM

    Eindhoven Airport moet groener

    EINDHOVEN - Van de minister mag Eindhoven Airport twee jaar niet verder groeien en een meerderheid in de Tweede Kamer lijkt dat met haar eens te zijn. CDA-Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch denkt dat er sprake kan zijn van een ‘Lelystad-effect’: De luchtvaartwereld en de politiek zijn druk bezig met het nemen van de vereiste hobbels om van Lelystad, dat al decennia op het randje balanceert, een vakantieluchthaven te maken. De prioriteit ligt momenteel niet in Eindhoven.