Volledig scherm
© Koninklijke Marechausse

Griek wil met ruim 5.000 XTC-pillen vanaf Eindhoven Airport vliegen

EINDHOVEN - De Koninklijke Marechaussee op Eindhoven Airport heeft zaterdag 29 oktober een 53-jarige man uit Griekenland aangehouden die met een geprepareerde tas met 5.020 XTC-pillen naar Malta wilde vliegen. Zijn tas werd bij een securitycheck onderschept. In hetzelfde onderzoek hield de marechaussee ook twee medeverdachten, een 22-jarige vrouw uit Hoorn en 34-jarige man uit Amsterdam, aan.

De rechter-commissaris heeft dinsdag de voorlopige hechtenis van beide mannen verlengd. De vrouw is vrijgelaten, maar blijft wel verdachte in de zaak. De brigade Brabant-Zuid doet onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Brabant verder onderzoek.

Onderzoek leidde zaterdag 29 oktober naar een woning waar vanuit het drugstransport vermoedelijk werd geïnitieerd. Tijdens de doorzoeking van de woning trof de Marechaussee een vuurwapen, een imitatiewapen en een hoeveelheid hard- en softdrugs aan. De 34-jarige bewoner en een 22-jarige vrouw konden in de omgeving van de woning worden aangehouden. De man wordt verdacht van overtreding van de Opiumwet en verboden wapenbezit. De vrouw wordt verdacht van overtreding van de Opiumwet.