Volledig scherm
PREMIUM
KDC10’s op de vliegbasis in Eindhoven. Op de voorgrond het platform van Eindhoven Airport, het civiele deel van de luchthaven. © Ronald Otter

Luchthaven Eelde aast op Eindhovense vluchten

EINDHOVEN - De noodlijdende luchthaven Groningen Airport Eelde wil militaire vluchten van Eindhoven overnemen. Zo krijgt Eelde een toekomst en Eindhoven meer ruimte voor burgerluchtvaart, redeneert het Groninger vliegveld. 

Ze moeten íets bij Groningen Airport Eelde want de luchthaven staat er financieel niet florissant voor. Om in de toekomst te overleven, timmert een nieuwe Raad van Commissarissen aan toekomstplannen voor het verliesgevende vliegveld. De luchthaven vlast op militair vliegverkeer van de vliegbasis Eindhoven, het militaire deel van Eindhoven Airport. 

  1. De piloten van Transavia: ‘Stedentrip’ van 50 minuten van Eindhoven naar Ibiza
    PREMIUM
    Achter de schermen

    De piloten van Transavia: ‘Stedentrip’ van 50 minuten van Eindhoven naar Ibiza

    EINDHOVEN - Met zijn handen over zijn oren tegen de herrie, duikt hij naar beneden. Hij steekt zijn hoofd in de landingsgestelruimte, amper een vierkante meter groot. Zijn ogen glijden langs buizen, slangetjes, leidingen en kastjes. Alert op een straaltje vloeistof hier of een beschadigd stukje staal daar. Het is routinewerk dat nooit een routine mag worden. Want dan zie je misschien zaken over het hoofd.