Minimaal oponthoud door hitte op Eindhoven Airport

videoEINDHOVEN - Bijna geen vlucht vertrekt dinsdag op tijd op Eindhoven Airport. Als gevolg van de tropische temperaturen nemen de processen op de luchthaven wat meer tijd in beslag. Eindhoven Airport slaagt er tot nu toe in het oponthoud voor de meeste vluchten te beperken: de vertraging is hooguit een minuut of tien. 

Passagiers worden langer binnengehouden zodat ze zo kort mogelijk in de brandende zon op het platform hoeven te wachten. Dat betekent dat het instappen in de toestellen wat langer duurt dan normaal. Op Eindhoven Airport is het hitteplan actief. Dat betekent dat extra flesjes water zijn ingeslagen en dat het grondpersoneel op het platform kortere diensten maakt en aangepaste kleding draagt. De deuren van de terminal en de vertrekhal worden zoveel dichtgehouden. Ook de staat van het asfalt wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Tot grote problemen heeft de hitte tot dusver niet geleid. 

Eindhoven Airport verwerkt dinsdag 19.500 reizigers. Het voorlopig jaarrecord dateert van afgelopen zondag, 23 juni. Toen kwamen 23.800 passagiers over de vloer bij de luchthaven. 

Volledig scherm
Eindhoven Airport stelt alles in het werk om passagiers zo kort mogelijk buiten te laten staan. © ED
Volledig scherm
Personeel bij Eindhoven Airport. © ED