Niet zo'n handige move van Eindhoven Airport

Analyse + VIDEOEINDHOVEN - Eindhoven Airport zegt niet anders te kunnen: stoppen met late vluchten kan op zijn vroegst pas na de zomer van volgend jaar. Niets ervan, zegt de minister. Zij wil vanaf maart landingen na 23.00 uur verbieden. Wie heeft gelijk?

Hij liet het drie weken geleden al doorschemeren. Eindhoven Airport-directeur Roel Hellemons reageerde op het nieuws dat minister Cora van Nieuwenhuizen het advies van Pieter van Geel overneemt. Inclusief Van Geels aanbeveling om het aantal vliegbewegingen de komende twee jaar op 41.500 per jaar te houden, een aantal dat eind dit jaar wordt bereikt.

  1. Airport Eindhoven: wat te doen met dronken passagiers, olievlekken en boksbeugels
    PREMIUM
    Achter de schermen

    Airport Eindhoven: wat te doen met dronken passagiers, olievlek­ken en boksbeu­gels

    EINDHOVEN - Wat zou er gebeuren? Wat zou er gebeuren als je jezelf na een bezoekje aan de Efteling zou verstoppen in het bos en er ’s nachts zou schuilen om er een dag later nog een dagje pretpark aan vast te plakken? Of als je jezelf na de Formule 1-kwalificatie op zaterdag zou verschuilen in de bossen van Spa voor de race van zondag? Of in het zwembad? Veel mensen zullen weleens met dergelijke gedachten hebben gespeeld.