Niet zo'n handige move van Eindhoven Airport

Analyse + VIDEOEINDHOVEN - Eindhoven Airport zegt niet anders te kunnen: stoppen met late vluchten kan op zijn vroegst pas na de zomer van volgend jaar. Niets ervan, zegt de minister. Zij wil vanaf maart landingen na 23.00 uur verbieden. Wie heeft gelijk?

Hij liet het drie weken geleden al doorschemeren. Eindhoven Airport-directeur Roel Hellemons reageerde op het nieuws dat minister Cora van Nieuwenhuizen het advies van Pieter van Geel overneemt. Inclusief Van Geels aanbeveling om het aantal vliegbewegingen de komende twee jaar op 41.500 per jaar te houden, een aantal dat eind dit jaar wordt bereikt.

  1. De piloten van Transavia: ‘Stedentrip’ van 50 minuten van Eindhoven naar Ibiza
    PREMIUM
    Achter de schermen

    De piloten van Transavia: ‘Stedentrip’ van 50 minuten van Eindhoven naar Ibiza

    EINDHOVEN - Met zijn handen over zijn oren tegen de herrie, duikt hij naar beneden. Hij steekt zijn hoofd in de landingsgestelruimte, amper een vierkante meter groot. Zijn ogen glijden langs buizen, slangetjes, leidingen en kastjes. Alert op een straaltje vloeistof hier of een beschadigd stukje staal daar. Het is routinewerk dat nooit een routine mag worden. Want dan zie je misschien zaken over het hoofd.