Volledig scherm
PREMIUM
Eindhoven Airport. © Jean Pierre Reijnen

Omwonenden blij dat Eindhoven Airport voorlopig niet verder mag groeien: ‘onze nachtrust is gegarandeerd’

EINDHOVEN - Omwonenden vinden dat minister Cora van Nieuwenhuizen een goede eerste stap zet, door het aantal starts en landingen op Eindhoven Airport de komende jaren niet te laten groeien. Actievoerders plaatsen ook kanttekeningen: ze vinden bijvoorbeeld dat de minister nog altijd te weinig oog heeft voor de luchtkwaliteit rondom het vliegveld.

,,Onze nachtrust is gegarandeerd’’, zegt Willem van den Brink van Bewonersplatform Woensel-Noord over het besluit van de minister. Zij wil vanaf 2020 geen vluchten meer na 23:00 uur, nu zijn er nog vier geplande landingen na dat tijdstip toegestaan. ,,Je moet je voorstellen dat je klaarwakker bent als dat vierde vliegtuig over je hoofd heen raast. Daar zijn we nu vanaf’’, zegt Van den Brink.

  1. Eindhoven Airport moet groener
    PREMIUM

    Eindhoven Airport moet groener

    EINDHOVEN - Van de minister mag Eindhoven Airport twee jaar niet verder groeien en een meerderheid in de Tweede Kamer lijkt dat met haar eens te zijn. CDA-Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch denkt dat er sprake kan zijn van een ‘Lelystad-effect’: De luchtvaartwereld en de politiek zijn druk bezig met het nemen van de vereiste hobbels om van Lelystad, dat al decennia op het randje balanceert, een vakantieluchthaven te maken. De prioriteit ligt momenteel niet in Eindhoven.