Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Joost Meijs van Eindhoven Airport. Foto René Manders. © FotoMeulenhof

Ongebreidelde groei Eindhoven Airport is voorbij

InterviewEINDHOVEN - De problemen in de luchtvaart zijn van tijdelijke aard. Over dertig jaar behoren milieu- en geluidshinder tot het verleden, verwacht Eindhoven Airport-directeur Joost Meijs. Voor het zover is zal de explosieve groei van het vliegverkeer wel een halt toe moeten worden geroepen. 

Hij weet het nog als de dag van gisteren, Joost Meijs. Toen hij in 2006 - met succes - solliciteerde naar een baan bij Eindhoven Airport had de luchthaven welgeteld vijf vaste lijnverbindingen. Toen hij in 2008 werd benoemd tot directeur, werden er in dat jaar vanaf deze luchthaven 1 miljoen passagiers vervoerd naar allerhande vakantiebestemmingen in Europa.

  1. Eindhoven Airport moet groener
    PREMIUM

    Eindhoven Airport moet groener

    EINDHOVEN - Van de minister mag Eindhoven Airport twee jaar niet verder groeien en een meerderheid in de Tweede Kamer lijkt dat met haar eens te zijn. CDA-Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch denkt dat er sprake kan zijn van een ‘Lelystad-effect’: De luchtvaartwereld en de politiek zijn druk bezig met het nemen van de vereiste hobbels om van Lelystad, dat al decennia op het randje balanceert, een vakantieluchthaven te maken. De prioriteit ligt momenteel niet in Eindhoven.