Volledig scherm
PREMIUM
D66 en ChristenUnie: ongebreidelde groei van de luchtvaart onverantwoord. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Regeringspartijen D66 en ChristenUnie willen groeistop Eindhoven Airport

PollEINDHOVEN - Eindhoven Airport mag in de nabije toekomst niet verder groeien. Dat zeggen regeringspartijen D66 en ChristenUnie. De omwonenden hebben na alle overlast recht op rust. Bovendien vinden de partijen ongebreidelde groei van de luchtvaart onverantwoord. 

,,De bewoners rondom Eindhoven Airport hebben een time-out verdiend”, zegt D66'er Jan Paternotte. ,,En voor Rotterdam The Hague Airport denken we er hetzelfde over. Dit zijn voornamelijk vliegvelden voor vakantievluchten, die nauwelijks extra banen opleveren.”  Zijn collega Eppo Bruins (ChristenUnie) voegt toe: ,,We moeten nu pas op de plaats maken. De groeiplannen gaan wat ons betreft in de ijskast tot we hebben uitgedokterd in hoeverre groei van de luchtvaart nog wel bij onze toekomst past.”   

  1. De piloten van Transavia: ‘Stedentrip’ van 50 minuten van Eindhoven naar Ibiza
    PREMIUM
    Achter de schermen

    De piloten van Transavia: ‘Stedentrip’ van 50 minuten van Eindhoven naar Ibiza

    EINDHOVEN - Met zijn handen over zijn oren tegen de herrie, duikt hij naar beneden. Hij steekt zijn hoofd in de landingsgestelruimte, amper een vierkante meter groot. Zijn ogen glijden langs buizen, slangetjes, leidingen en kastjes. Alert op een straaltje vloeistof hier of een beschadigd stukje staal daar. Het is routinewerk dat nooit een routine mag worden. Want dan zie je misschien zaken over het hoofd.