Volledig scherm
PREMIUM
Cabinepersoneel en piloten van Ryanair tijdens de staking in Eindhoven op 29 september 2018. © ANP

Ryanair verdedigt sluiting Eindhovense basis

EINDHOVEN - Cabinepersoneel van de voormalige Ryanair-basis in Eindhoven heeft woensdag een schadevergoeding geëist van de Ierse luchtvaartmaatschappij bij de kantonrechter in Eindhoven.

Hij is de laatste maanden meer bezig met aardbeien dan met vliegtuigpassagiers. Ryanair-stewart Gustavo Vargas (37) is vrijwilliger op de stadsakker in Eindhoven-Noord waar hij tuinierde voor de Voedselbank. ,,Maak ik me toch nog nuttig”, zegt de Ryanair-medewerker bij de koffieautomaat in het Eindhovense gerechtsgebouw. Hij werkte tot november vorig jaar op de basis van de prijsvechter in Eindhoven. Gisteren eiste Vargas bij de Eindhovense kantonrechter, samen met zeven van zijn collega’s, dat zijn contract wordt beëindigd, dat hij een ontslagvergoeding krijgt en daarnaast een schadevergoeding. 

  1. Eindhoven Airport moet groener
    PREMIUM

    Eindhoven Airport moet groener

    EINDHOVEN - Van de minister mag Eindhoven Airport twee jaar niet verder groeien en een meerderheid in de Tweede Kamer lijkt dat met haar eens te zijn. CDA-Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch denkt dat er sprake kan zijn van een ‘Lelystad-effect’: De luchtvaartwereld en de politiek zijn druk bezig met het nemen van de vereiste hobbels om van Lelystad, dat al decennia op het randje balanceert, een vakantieluchthaven te maken. De prioriteit ligt momenteel niet in Eindhoven.