Volledig scherm
PREMIUM
De constructie met dit type prefab-vloerplaten waarop beton wordt gestort, is in meer gebouwen toegepast. Ook in Zwolle is tijdens de nieuwbouw dit type vloer toegepast. © Pedro Sluiter

TU/e-pand op de schop na fiasco parkeergarage Eindhoven Airport

EINDHOVEN - Honderden, mogelijk zelfs duizenden vloeren van kantoren, scholen en parkeergarages moeten extra worden gecontroleerd en waar nodig verstevigd. Ook bij de universiteit in Eindhoven moeten ze aan de bak. Eén van de gebouwen op de TU/e wordt streng in de gaten gehouden. 

De deels ingestorte parkeergarage bij Eindhoven Airport is herbouwd. Sinds vanochtend is het gebouw weer open voor reizigers. Maar ondertussen dreigt voor pandeigenaren in de rest van het land een financiële strop. Dat komt omdat er na het fiasco met de Eindhovense garage gebouwen moeten worden aangepast. De herstelkosten kunnen per gebouw in de miljoenen lopen. Ook kunnen gebruikers hogere kosten krijgen omdat ze hun panden niet meer mogen gebruiken zoals ze gewend waren. 

  1. De piloten van Transavia: ‘Stedentrip’ van 50 minuten van Eindhoven naar Ibiza
    PREMIUM
    Achter de schermen

    De piloten van Transavia: ‘Stedentrip’ van 50 minuten van Eindhoven naar Ibiza

    EINDHOVEN - Met zijn handen over zijn oren tegen de herrie, duikt hij naar beneden. Hij steekt zijn hoofd in de landingsgestelruimte, amper een vierkante meter groot. Zijn ogen glijden langs buizen, slangetjes, leidingen en kastjes. Alert op een straaltje vloeistof hier of een beschadigd stukje staal daar. Het is routinewerk dat nooit een routine mag worden. Want dan zie je misschien zaken over het hoofd.