Volledig scherm
PREMIUM
De ravage na het deels instorten van de inbouw zijnde parkeergarage op Eindhoven Airport. © Fotopersburo Bert Jansen

Vraagtekens bij fundering parkeergarage Eindhoven Airport

EINDHOVEN - De grond onder de parkeergarage van Eindhoven Airport kan een rol gespeeld hebben bij de instorting in 2017. Dat stelt althans de Helmondse geoloog Jos Terken. VVD en CDA hebben Kamervragen gesteld naar aanleiding van zijn bevindingen. 

De parkeergarage van Eindhoven Airport is gebouwd in een gebied waar relatief veel breuken voorkomen en zand en klei elkaar afwisselen. De manier waarop de fundering is gerealiseerd, kan een rol hebben gespeeld bij de instorting. Dat stelt Jos Terken, die als voormalig bodemdeskundige bij Shell meer dan dertig jaar zocht naar olie en gas in onder meer Azië en Amerika.

  1. De piloten van Transavia: ‘Stedentrip’ van 50 minuten van Eindhoven naar Ibiza
    PREMIUM
    Achter de schermen

    De piloten van Transavia: ‘Stedentrip’ van 50 minuten van Eindhoven naar Ibiza

    EINDHOVEN - Met zijn handen over zijn oren tegen de herrie, duikt hij naar beneden. Hij steekt zijn hoofd in de landingsgestelruimte, amper een vierkante meter groot. Zijn ogen glijden langs buizen, slangetjes, leidingen en kastjes. Alert op een straaltje vloeistof hier of een beschadigd stukje staal daar. Het is routinewerk dat nooit een routine mag worden. Want dan zie je misschien zaken over het hoofd.